![]() |
Získávání medu - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev) +--- Fórum: Pro začátečníky (/forum-Pro-zacatecniky) +--- Téma: Získávání medu (/tema-Ziskavani-medu) Všechny stránky |
RE: Získávání medu - Skaly - 09.06.2017 12:58 PM Tak jsem dnes ráno vytáhl jeden plást na ochutnání. Normálně bych to dílo zničil a nechal vykapat. Teď si lámu hlavu, jak med dostat ven a nechat si souš. Medomet nemám. Máte nějaké nápady? RE: Získávání medu - lyn_x - 12.06.2017 03:02 PM První sezónu jsem to dělal tak, že jsem plást rozškrábal vidličkou/nožem a vzhůru nohama nechal přes noc vytéct na plech na pečení. Vytekla většina a zůstala poměrně dobrá souš, kterou si včely opraví. Možná by to vyteklo i při pouhém odvíčkování, ale nevím. RE: Získávání medu - miro - 14.06.2017 10:01 AM Napadlo mě .... ubránil jsem se ..... ale pro jistotu se ptám. Neprubnul někdo "silon" jen tak přehodit na boku koše v medometu, aby se dílo nepromačkávalo do mřížek? Koupit nějakou tu metráž, ušít "utěrky" a to přehodit .... já vím, něco se tam obtiskne, ale asi nezařeže .... či??? RE: Získávání medu - Ladislav Kohout - 21.06.2017 04:24 PM (09.06.2017 12:58 PM)Skaly napsal(a): Máte nějaké nápady? http://fhruschka.cz/ RE: Získávání medu - Skaly - 22.06.2017 10:32 AM díky za tip. Ve středu jsem zkoušel primitivní medomet dle Hrušky ![]() RE: Získávání medu - Jiří Vašíček - 30.05.2022 02:54 PM Mám takový začátečnický dotaz. Když se chystám odebírat přebytky nad mednou komorou. Na začátku července nebo až po zimě ještě nevím podle toho jak nanosí. Jak je to s krystalizací květového medu v ulu u včel v rámečkách? Narazil jsem na to náhodou v jiném foru, když někdo nestihl první medování v květnu a pak vytáčel asi po měsíci a řepkový už nešel z rámečků. Díky Jirka RE: Získávání medu - Jiří Marx - 01.06.2022 10:55 AM Vytacim v červenci či dyl a někdy tam trosku zatuhlyho je ale to muže být i melecitoza. Nikdy toho není tolik ze by to znamenalo problém |