![]() |
Zkušenosti s volnou stavbou - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev) +--- Fórum: Volná stavba (/forum-Volna-stavba) +--- Téma: Zkušenosti s volnou stavbou (/tema-Zkusenosti-s-volnou-stavbou) Všechny stránky |
RE: Zkušenosti s volnou stavbou - Miroslav Matucha - 05.03.2021 09:23 PM Rozmohl se nám tady takový nešvar.... Všichni natáčí videa a stávají se jůtůbery a influensery. A tak jsem se rozhodl stát se také některým z nich ( ještě nevím kterým ) a pokračovat dalším videem o na podzim spojeném včelstvu. M.M. RE: Zkušenosti s volnou stavbou - Pavel Cirman - 06.05.2024 03:00 PM Ahoj, zkoušel jste někdo vyndat z každého nástavku dva rámečky a zbylé rozmístit na stejnou rozteč? Rozteč mezi rámky by v mém případě (mám 39x17) dělala asi 4,5 cm.Mám ve všech úlech o jeden rámek méně a funguje to dobře. Některé rámky jsou v horní části tak vystavěné do stran, že jsou silné až 5cm. Kdybych vyndal ještě jeden rámek , tak by včely mohly teoreticky dovystavět vzniklé mezery. Jen nevím, co by se dělo v dolních částech rámků. RE: Zkušenosti s volnou stavbou - Marek Pomp - 13.05.2024 08:38 AM Na vyšším rámku se panenské dílo pod tíhou medu v teple zbortí. m. RE: Zkušenosti s volnou stavbou - Pavel Cirman - 13.05.2024 01:54 PM Proto mám pouze 39x17. Jde spíš o to, jestli při větší rozteči budou zesilovat hotové plásty, nebo už budou mezery prostavovat můstky. RE: Zkušenosti s volnou stavbou - Marek Pomp - 14.05.2024 08:10 AM Zrovna teď jsem vyndal z úzké mezery lištu s matečníky a rámky nedorazil dostatečně, horní část rámků nafoukly a dole prostavili... S přidávám obrázků mám potíže ![]() |