![]() |
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Odkazy (/forum-Odkazy) +--- Fórum: Literatura (/forum-Literatura) +--- Téma: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa (/tema-Prirozeny-zivot-vcelstev-versus-clovek-J-Nymsa) Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Všechny stránky |
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - renttip - 14.08.2015 04:28 AM No, myslím, že ani ten Nymsa nebude žádná flákárna ![]() RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Jiří Marx - 15.08.2015 09:52 AM Proč myslíš ? Protoze jednim ze stavebnich kamenu chovu vcel v tomto typu ulu je bezzasahovost ![]() RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - renttip - 15.08.2015 11:18 AM Jirko, jelikož s těmito typy úlů začínáte, tak jsem přesvědčen o tom, že zkoušení nového způsobu bude zabírat více času než věci odzkoušené ![]() ![]() Jindřich 1. Z včelí vůle král RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Crha Karel - 15.08.2015 05:06 PM Brát slovo líný jen jako negativní vlastnost je naprosté nepochopení jeho významu pro lidské dějiny. Kdysi byl nějaký človíček líný tahat se s těžkým nákladem na svých zádech a vymyslel kolo... Pominout, že původní příspěvek ukončuje smajlík, který označuje hlasitý smích používaný většinou po žertovné hlášce, ovšem za lenost nepovažuji. ![]() RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Debora - 15.08.2015 10:59 PM (24.06.2015 10:53 AM)jirka.marx napsal(a): Co myslíš tím upravit polohu česna?? vícematečná včelstva ![]() ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ "Na počátku je slovo, a to slovo je u Boha a to slovo je Bůh." Napodobovat včelstvo v přírodě je myšlenková proměna: "včelstvo v přírodě není omezeno prostorem." Zde formuje slovo (logika) myšlenku (vzorem by mělo být včelstvo v přírodě) a nabývá fyzičnost (úl). Bůh by tudíž vylezl na strom a vytesal do něj dutinu. Včelař sedí pod stromem a hledá dutinu. N2 úl je negací bezobslužnosti, bezúdržbovosti, nebo bezzasahovosti. Negací si člověk neuvěřitelně komplikuje život. ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Aleš Molčík - 16.08.2015 08:22 AM Zkouším vícematečná včelstva a na přirozeně vícematečná včelstva je potřeba mít dost prostornou dutinu. Takovou jsem zatím v přírodě neobjevil. RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - tondabh - 16.08.2015 12:07 PM (16.08.2015 08:22 AM)Aleš Molčík napsal(a): Zkouším vícematečná včelstva a na přirozeně vícematečná včelstva je potřeba mít dost prostornou dutinu. Takovou jsem zatím v přírodě neobjevil. Haribol Aleši, možná ani ne, jednou jsem viděl na videu trojmatečné včelstvo a nebyl to nějak obzvlášť velký úl, ale byly tam vysoké rámky, škoda že jsem si to tenkrát neuložil, bylo to myslím něco v Polštině, měj se krásně matičkově Tonda. RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Aleš Molčík - 16.08.2015 03:03 PM Může být, dovedu udělat kolika matečné včelstvo chceš vždy po jednom nástavku pro jedno včelstvo a bez mřížek. Ale na to, aby vícematečné včelstvo bylo schopno existovat po více let potřebuješ prostor a dílo. Jen pro představu, jeden Nymsa úl, je pro jedno včelstvo tak akorát. RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Jiří Marx - 16.08.2015 03:41 PM Presto Nymsa uz dvakrat videl ve svych ulech dvoumatecne vcelstvo a i to zdokumentoval ze tam byly pres zimu . A jednou v boude ale tam to bylo jasny. Porad si myslim ze by vcelstvu jako iostatnim superorganismum nemelo byt cizi zit v koloniích. Ja mam uly vetsi nez pan Nymsa ale u jednoho z nich co jsem ted rozebiral byla matka jedna a to dokonce ta moje puvodni zelena č. 17. A to kdyz jsem v cervnu videl ty souvisle zakladene plochy o velikosti 12 -13 dm oboustrane, tak jsem si říkal ...tuhlematku bych teda chtel videt! No a stalo se. Nicmeneje to nahoda. Nicmenenerozebiral jsem to nejsilnejsi a ani nebudu. RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Rasťo 71 - 16.08.2015 04:10 PM Takú kontrolu by som urobil radšej infrakamerou! |