![]() |
Starostlivosť o roj - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev) +--- Fórum: Pro začátečníky (/forum-Pro-zacatecniky) +--- Téma: Starostlivosť o roj (/tema-Starostlivost-o-roj) Stránky: 1 2 Všechny stránky |
RE: Starostlivosť o roj - Debora - 09.07.2015 08:13 PM (09.07.2015 03:15 PM)Tomáš Palata napsal(a): Asi jsem je měl na včelnici vysypat na náběh a nechat znovu do úlu vpochodovat. To by asi začaly se stavbou nad česnem. Tomáši, alles gut, žádnou chybu jsi neudělal. Jedou prima. ![]() RE: Starostlivosť o roj - STAVO - 10.07.2015 05:06 PM Já myslím, že si začnou tam, kde jim to prostě vyhovuje, takže to nech na nich. Jestli se ten plást přes 2 nástavky neutrhne je otázka, zrovna minulý týden jsem blbě klepnul klasickým rámkem 2/3 lang, který byl celý postaven na volno a skoro plný medu a taky se mi utrhl, takže s tím musíš prostě opatrně a hlavně žádný rychlý a trhavý pohyby. RE: Starostlivosť o roj - Aleš Molčík - 10.07.2015 10:52 PM Jestli to nebude o přísunu vzduchu, pokud tam zůstalo to zasítované dno. Myslím si, že na plném dnu by se zachovaly jinak a měly by i lepší klima pro svůj vývoj. RE: Starostlivosť o roj - Jiří Marx - 14.07.2015 11:14 AM Já si myslím, že včely se zachovaly úplně normálně, že zcela běžně si sednou dozadu proti česnu, roj má dostatek starších včel na stráž u česna. Úžasné je to jak si staví jen přesně to, co obsednou a jak sedí hezky nahusto. Při pohledu zdola či z boku je vidět jen černo. RE: Starostlivosť o roj - Tomáš Palata - 09.06.2016 10:49 AM (09.07.2015 03:15 PM)Tomáš Palata napsal(a): ...Včera jsem usazoval roj sklepnutím do úlu. Dnes jsem se byl podívat, kde udělaly hrozen. Opět v zadním rohu nástavku. A opět si vybrali i tu stejnou stranu. |