![]() |
Semena a sazenice - výměna - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel) +--- Fórum: Další zařízení a pomůcky (/forum-Dalsi-zarizeni-a-pomucky) +--- Téma: Semena a sazenice - výměna (/tema-Semena-a-sazenice-vymena) Stránky: 1 2 Všechny stránky |
RE: Semena a sazenice - výměna - Radka Nývltová - 11.01.2016 01:10 PM Mám k dispozici a k darování vlastní semena levandule - množství cca kelímek od jogurtu. Pak jsem vloni zjistila, že mi za barákem roste Netvařec křovitý, tak z něj mohu poslat řízky, co jsem si četla, dost dobře zakořeňuje a je velmi nektarodárný. Já bych zase poptala Svazenku vratičolistou. Nemáte k dispozici semena navíc nebo odkaz, kde ji třeba kupujete vy? RE: Semena a sazenice - výměna - OldaVP - 11.01.2016 02:08 PM Ahoj,zkus eshop na stránkách agrogen.cz , mají tam dvě odrůdy. jinak když ho necháš vysemenit , tak máš na příští rok vystaráno. Kdyby někdo chtěl , tak mám přebytečná semínka Topolovky , Užanky lékařské (Užanka psí jazyk) a Ledence nachového. Zašlu za nadepsanou a ofrankovanou obálku. RE: Semena a sazenice - výměna - Aleš Molčík - 11.01.2016 04:04 PM Svazenka jde koupit v každém obchodě se zahrádkářskými potřebami jako semeno na zelené hnojení, ale je to hodně nestabilní příjem pro včely, hodně ráda zasychá a neprodukuje potom nic. Já se spíš zaměřuji na rozsévání v okolí včelnice toho co přežívá v dalekém okolí kam mi včelky nedolétnou a je vidět, že na to včely jdou. Ne všechno samozřejmě někde roste, např. Chrpa modrá, kdysi běžný plevel, dnes ji v přírodě nenajdu. tak tu jsem nakoupil semena a na zahradě namnožil a budu postupně vysévat kolem včelnice. RE: Semena a sazenice - výměna - Jaro Stoklasa - 12.01.2016 02:01 PM Je to ale ideálna rastlina do hôr. Tam nezaschne ani pri suchom lete. Horská ranná rosa dá viac vlahy ako celodenný dážď na dolniakoch. Mal som ju minulý rok. To čo v nej robili včely som ešte nevidel. Chodili sa na to pozerať i susedia. Hučalo to v nej od rána do večera ako v úli. Tento rok to už žiaľ nezopakujem, pretože včely som presťahoval ďalej do lesa, už ich nemám v záhrade. Ale som rád, že som to skúsil. Po skosení a vysušení som ju plánoval skŕmiť, ale z dôvodu pracovnej vyťaženosťou som musel predať stádo kôz. Tie sa za ňou išli potrhať. Teraz ju budem musieť pokusne zrezať na rezačke a zmiešať so senom. Inak to ovce ani krava nechcú. Kone už vonkoncom. RE: Semena a sazenice - výměna - miso - 14.01.2016 10:37 PM Faceliu som si kedysi tiez s velkymi ocakavaniami nakupil, proritne na zelen hnojenie. Ale tu na dolniakoch som z nej velmi nebol nadseny. Pomaly klici, pomaly rastie, kadejaka burina ju prehlusi. Pritom bola pravidelne polievana. Navyse sa zle seje z ruky, lebo ma male semena, ktore su navyse tmave, takze nedobre vidno kde co uz je osiate a co nie. zelenej hmoty dala malo, hoci kvitla pekne, ale tiez podla mna slabo. Na skusku som ale sadil aj horcicu a tam to bolo presne naopak - velkost semienok akurat, krasne zlte - pekny kontrast so zemou, rychlo klici, rastie tak rychlo, ze ziadna burina nema sancu. Velmi skoro, intezivne a dlho (cca 3 tyzdne) kvitla, rano tam bol vzdy poriadny vceli hukot. Pre mna ovela lepsia volba nez facelia. RE: Semena a sazenice - výměna - schützmeister - 12.02.2016 01:34 PM Sice to nepatří do výměny - ale objevil jsem http://www.nelenprozelen.cz - bezva dodávka po netu, maj všechno možný, jedlý kaštany, douglasky, lípy - už jsem vysadil. Perfektní obalované sazenice. Super servis. RE: Semena a sazenice - výměna - lyn_x - 17.02.2016 08:15 PM Já mám se svazenkou zatím zkušenosti dobré. Zalévaní myslím není nejvhodnější, snáší i sucho. Semena ale lépe klíčí pod půdou, takže je třeba je set strojkem nebo je po rozhození zavláčet. |