Forum Šance pro včely
Videokonference - Verze k tisku

+- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz)
+-- Fórum: Obecná diskuse (/forum-Obecna-diskuse)
+--- Fórum: Obecná diskuse (/forum-Obecna-diskuse--39)
+--- Téma: Videokonference (/tema-Videokonference)

Stránky: 1 2 3
Všechny stránky

Videokonference - Milan Urík - 14.12.2012 03:27 PM

Zdravím všechny a předkládám k dizkusi myšlenku:

Co tak zkusit online videokonferenci, resp. jen takovou online přednášku s dizkusí po netu? Konkrétní čas, konkrétní místo na síti, konkrétní přednášející a problém (téma), přednesení problému a následní aktivní dizkuse.
Byl by zájem? Má s tím někdo zkušenosti?
Je to jen nápad, protože jsme z různých končin ČR a SR a osobních setkání v širokém kolektivu bude asi málo a zimní čas by se dal využít k této formě vzdělávání.
Díky za dizkusi.
Milan

RE: Videokonference - Debora - 14.12.2012 11:54 PM

zdraim, myslenka je to dobrá, je videt, ze v zimním období postrádáme dobu, kterou jsme v sezóne strávily u cesna. Ale zkusenosti s tím nemám, to musím aktivovat kameru, co? Doposud jsem ve zdejsím fórum ani nezjistila, jak aktivovat rúzné funkce odkazú.

RE: Videokonference - Milan Urík - 15.12.2012 12:26 AM

Co máš přesně na mysli? Jaké funkce?
Milan

RE: Videokonference - Tomáš Madar - 19.12.2012 03:55 PM

Komunikační prográmek Skype, nabízí konferenci pro max. 24 osob. Ale jen audio, při verzi zdarma. Videokonference je pouze u placené verze.
Nikdy jsem to nepotřeboval, takže o jiné formě nevím. Třeba někdo ví o způsobu jak toho jednoduchou cestou dosáhnout?

RE: Videokonference - liptaka - 19.12.2012 05:20 PM

Neviem, ale veľmi by som to uvítal nejaké to elektronické školenie Smile

RE: Videokonference - Crha Karel - 19.12.2012 09:20 PM

To si také myslím, že takováto komunikace bude pro pár vyvolených (IT zdatných s potřebným vybavením).
Výhodou jsou sice okamžité reakce (dotazy, oponence atd.) od zúčastněných, nevýhodou potřeba dělat si okamžité poznámky.

Ovšem, pokud by někdo takovou přednášku s diskuzí zaznamenal a poté všem účastníkům ŠPV (i debaty se z jakéhokoliv důvodu neúčastnících) rozeslal záznam, tak to už stálo za tu námahu.

RE: Videokonference - Milan Bencúr † - 15.01.2014 06:51 AM

Internet je úžasné médium. Máme výborných a technicky zdatných údržbárov našej stránky a nášho fóra. Myslíte si priatelia, že už je ten čas na realizovanie nápadu z tohoto vlákna?

RE: Videokonference - Leoš Dvorský - 15.01.2014 08:11 AM

(19.12.2012 03:55 PM)Tomáš Madar napsal(a):  Komunikační prográmek Skype, nabízí konferenci pro max. 24 osob. Ale jen audio, při verzi zdarma. Videokonference je pouze u placené verze.
Nikdy jsem to nepotřeboval, takže o jiné formě nevím. Třeba někdo ví o způsobu jak toho jednoduchou cestou dosáhnout?

Mám odzkoušenou konferenci pro 5 osob. V EK jsme tak schůzovali a udělali za rok více práce než celé PRV a všechny komise ČSV dohromady. Máte těch 24 osob odzkoušených? LD

RE: Videokonference - kurik - 15.01.2014 08:37 AM

My jsme tu placenou verzi Skype pro 25 osob používali ve firmě pro videokonference mezi pobočkami (CZ - USA) a fungovalo to dobře i při větším počtu účastníků.
Nicméně jsem si následně pro tyto videokonference oblíbil spíše Hangout od Googlu. Umožňuje navíc, pomocí přídavných modulů, různé zajímavé věci (třeba vložit do videokonference "tabuli" na kterou můžete kreslit když něco vysvětlujete a ostatní vidí co při výkladu kreslíte).

RE: Videokonference - Rasťo 71 - 15.01.2014 10:24 AM

Už len aby to tu bolo, osobne sa nevyhýbam osobným kontaktom, práve naopak, ale je tu velké pozitívum ,teoriu môžme šíriť spolu s diskusiou cez net, a potom už pri osobnom praktickom stretnutí môžme sa viacej venovať praxi, a spôsobom napr. vedenia včelstva atp.

RE: Videokonference - Mlha - 15.01.2014 12:15 PM

To je výborný nápad, často slýchávám, jak si někteří stýskají, že je problém dorazit na přednášku do Brna či Prahy, takto by byl problém vyřešen. A nikde není prásno, že všichni musí sedět doma u svých počítačů, stačí když se najde nadšenec, co videokonferenci připraví v místní sokolovně i pro druhé. Takto by se mohli včelaři i v zapadlé vísce dostat ke kvalitním přednáškám. A abych jen planě nefantazíroval, tak nabízím uspořádání konference u nás v domě v společenské místnosti (bývalá prádelna cca pro 20 lidí). Technické prostředky by byly skromné, tedy připojení k Internetu, projektor s možností promítání na zeď, levná web kamera, levný mikrofon (s tím by mohl být problém) a nějaký ten notebook. Doufám že toto by mělo stačit.
Skype je proprietární věc, do té bych nešel, chtělo by to otevřené řešení na SIPu (např. toto), aby se do budoucna mohly připojovat i profi SIP telefony, SIP videokonferenční systémy či profi SIP ústředny/proxy....

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 03.05.2017 09:55 AM

Jak přibývá účastníků tak se také zvyšuje zájem o to setkat se, ale jelikož času je málo tak jsem jednomu z nových navrhnul myšlenku oprášit setkání přes skyp nebo něco jiného podobného s účastí více včelařů, protože víc hlav víc ví. Takže návrh by byl na víkend sobota večer. Ještě není nic konkrétní, bude záležet na domluvě.

RE: Videokonference - Rasťa - 04.05.2017 01:13 PM

Ahoj. Já bych se ke konferenci rád přidal. Sobota celkem vyhovuje a Skype je podle mne pro většinu potencionálních účastníků nejdostupnější. Asi by se měl někdo nabídnout jako facilitátor, který by měl k dispozici naše Skype kontakty a v domluvený čas by založil konferenci a přidával do ní zájemce. Funguje to asi takto (viz video): https://www.skype.com/cs/features/group-calls/ .

Pokud se toho nechce ujmout někdo z vás, tak se nabízím. První konferenci bych viděl spíše jako "technickou", abychom zjistili, zda nám budou přes Skype fungovat mikrofony, reproduktory, event. kamery. Časem bychom zjistili, zda budou stačit spontánní diskuze, či bude lepší konference moderovat.

Soukromou zprávou mi můžete posílat vaše Skype jména. Průběžně vás pak budu kontaktovat přes Skype pod jménem rastislavmikulas .

RE: Videokonference - Rasťa - 05.05.2017 12:50 PM

Zatím je nás pět.
Zahájení virtuálního setkání: 6.5. v 19:30

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 07.05.2017 03:17 PM

Tak jsme se včera sešli a na závěr předběžně domluvili na dalším pokračování. Ale jde o to, domluvit se na tom jak často a kdy se setkávat, aby to vyhovovalo i dalším co projevili zájem a nemohli se zúčastnit. Já jsem navrhl jednou měsíčně, probrat co se odehrálo během měsíce a co přijde další měsíc. Ale vzhledem k tomu, že většina včelaří krátce je samozřejmě možné ten čas zkrátit. Takže případné návrhy prosím se

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 07.05.2017 05:56 PM

Jen ještě doplním. Nechci, aby pokud se někdo vyjádří k tomu, kdy by mohla tato on-line setkání probíhat bylo bráno jak závazek, že pokud jsem k tomu něco dodal/navrhl tak už se musím zúčastnit. Spíš jde o to dát dohromady nějaký periodický termín setkání. Např. říct každou druhou a čtvrtou sobotu v měsíci ve 20 hod. a v podstatě kdo bude mít čas a chuť, tak bude vědět. Nejde ani o to vytvářet rekordy jak dlouho bude debata probíhat. Včera to trvalo cca 45 minut a myslím, že to stačilo a pár aktuálních věcí se probralo.

RE: Videokonference - Roman Smejkal - 07.05.2017 07:00 PM

Rád bych se taky přidal,ale chtěl bych jen poslouchat, abych se trochu přiučil Rolleyes
Šlo by to a nebo chcete jen aktivní a zkušené ??

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 07.05.2017 08:10 PM

Samozřejmě, že to jde, ono je to vytvářeno pro všechny.

RE: Videokonference - coral - 07.05.2017 08:39 PM

Jednou za 14 dni v sobotu nebo nedeli?

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 07.05.2017 11:20 PM

Klidně v neděli a třeba každou sudou, když teď byla sudá sobota.

RE: Videokonference - Víťa - 08.05.2017 09:15 AM

Tak jsem to nějak prošvih Smile. Ještě večer jsem přelarvoval pro to setkání v MB a pak jsem na to zapomněl. Zjistil jsem, že na Skype co mám v počítači se už nejde přihlásit (stará verze), bude stačit webová verze nebo to musím přeinstalovat (bojuju s místem na disku C, tak se mi moc nechce Smile )?
Zmeškaná konference se mi na webu objevila...

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 08.05.2017 11:27 AM

Přes web by to snad mělo fungovat také, pořád je to jeden účet, ale třeba kamera je zbytečnost stačí hovor.

RE: Videokonference - coral - 08.05.2017 01:02 PM

No ja taky zjistila,ze mi skype na pc nefunguje.V mobilu jede.

Cas si dame vedet vzdy pres forum?

Romane ja budu taky spis posluchac..

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 08.05.2017 06:10 PM

Čas bych řešil stejně jako den, na začátku se dohodnout v kolik a to mít jako výchozí základ setkání. Samozřejmě pokud by měl někdo nějaký důvod nebo po domluvě během setkání by vznikla potřeba něco změnit, tak se to změní. Např. teď aktuální odchov matek, rozšiřování apod. může být přínosné tu frekvenci setkání zkrátit.
Jinak minule fungovalo spojení i v kombinaci přes mobil a ještě u toho Petr stíhal plnit otcovské povinnosti a vykoupat mladého. Takže možnosti jsou jde jen o to jestli se využijí.

RE: Videokonference - Rasťa - 08.05.2017 09:13 PM

První "audio setkání" se zdařilo. Za mne je frekvence pravidelných setkání jednou za čtrnáct dní ideální. A hlasoval bych pro neděli, např. každou sudou neděli, jak výše navrhl i Aleš.

RE: Videokonference - Aleš Molčík - 09.05.2017 09:34 AM

Tak ať to nenapínáme další setkání bude každou sudou neděli ve 20:00 hod.

RE: Videokonference - Rasťa - 09.05.2017 05:37 PM

Skvěle, Aleši. Nově jsem si dovolil přesunout informace o setkání do Tebou založeného tématu Skype/Videohovory .