![]() |
Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel) +--- Fórum: Úlové sestavy (/forum-Ulove-sestavy) +--- Téma: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní (/tema-Uly-kde-nakoupit-levne-a-kvalitni) Všechny stránky |
Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Jan Hucko - 16.06.2013 09:49 AM Zdravím Vás, nedávno jsem si objednal z jedné rodinné firmy úlek langstroth, prostě jen dno, víko a dva nástavky. Dal jsem za to docela balík a nejsem úplně spokojen... Proto zakládám toto téma. Pište sem, kde se dá nakoupit dobrý materiál za dobré paníze... Jen prosím, žádné pomlouvání konkrétních firem a lidí...... jen dobré zkušenosti ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - kurik - 16.06.2013 10:03 AM Přidám odkaz na článek pana Smolíka, kde se tomuto témtu věnuje: http://mamevcely.wordpress.com/2013/02/14/kde-sehnat-loucky-a-nastavky-langstroth-a-jak-na-39x16/ RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Martin Nezbeda - 16.06.2013 12:16 PM Můžu potvrdit zkušenost Vaška Smolíka - úly od Ladi Nerada jsou prezicně udělané a cenově nejsou až o tolik dražší oproti ostatním. Ještě se mi líbily úly od Jašů, ale vyzkoušené je nemám. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - renttip - 16.06.2013 01:15 PM v roce 2010 jsem koupil úl od firmy Břinek a byl pěkný i dobrá cena (je to tři roky). Nevím , jak to vypadá v součastnosti. Já si raději dělám úly sám a asi je to nejlepší, pak člověk může nadávat sám sobě. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - bohemia.gall - 16.06.2013 01:32 PM vedle svého "paletového" systému kupuji nástavky od Matelů, levnější jsem ani po mnoha hodinách hledání nenašel. Dobrá kvalita za dobrou cenu a bezproblémové dodání... RE: Úly, kde nakoupit- levné a kvalitní - winepunk - 16.06.2013 08:19 PM Mám bezva zkušenosti se včelařstvím Jašovi. Beru od nich 39, ale vedou i Langy. Pěkná střecha, vyndavací česno, očka, zádlaby hluboké a ze všech stran. Podmet zezadu není otvírací, ale je tam zasíťované očko. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Jaro Stoklasa - 27.06.2013 03:56 PM (16.06.2013 01:32 PM)bohemia.gall napsal(a): vedle svého "paletového" systému kupuji nástavky od Matelů, levnější jsem ani po mnoha hodinách hledání nenašel. Dobrá kvalita za dobrou cenu a bezproblémové dodání... Žiaľ o kvalite sa pozitívne zmieniť nemôžem. Cena super, no niektoré nadstavky nevydržali ani týždeň... Niektoré čelné dosky rozpraskali na polovice a takmer všetky nadstavky riadne dokrútilo... RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - bohemia.gall - 28.06.2013 10:05 AM Pokud by mi jakékoliv zboží nevydrželo ani týden, reklamoval bych. Včelařím teprve druhý rok, ale fakt s nástavky nemám problém. Nemám včelín a včelařím na včelnici, tedy mám úly vystaveny všem povětrnostním podmínkám a drží beze změn. Letos jsem osadil další nové od nástavků a drží stejně jako loňské. Hodlám rozšiřovat, takže jsem objednal další, k nekvalitním výrobkům bych se určitě nevracel. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Jaro Stoklasa - 03.07.2013 09:50 AM Od koho objednávate? RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - renttip - 03.07.2013 08:35 PM v roce 2010 jsem kopil svůj první úl od firmy Břinek abych měl nějaký vzor pro budoucí vlastní výrobu. Úl byl velmi dobře zpracován, cena přiměřená- pan Břinek je ochotný a rád poradí. http://www.brinek.cz RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Debora - 09.07.2013 01:41 AM 8x Warré na severu Nemecka Bremerhaven eBay RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Stanislav Rataj - 09.07.2013 08:19 AM Já jsem nakoupil u Nerada (http://inerad.wz.cz/Cenik-vyrobku.html) a jsem zatím velmi spokojen, je to precizní a pěkná truhlářská práce. Kupoval jsem 5x kompletní sestavu varroa dno, 3x nástavek, krycí fólie, uteplivka a plechová střecha (pozink nebo hliník, já bral kvůli "sběračům barevných kovů" raději tu pozinkovanou) a k tomu 150 horních louček a celé mi to vyšlo na 10500Kč, čili kolem 2kKč na jeden úl. Když jsem počítal ceny dle nastavky.cz, tak tam by sice vyšly na cca 1500 jeden úl, ale musel bych nakoupit nástavky v sadách po 8, dna a víka v sadách po 3 a všechno to sesadit a je to "Ikea", jenom šroubované a zdaleka ne tak pěkné. Takže pro mne to byla jasná volba a nelituji, úly od Nerada jsou fakt pěkné. Jen jsem při přesypávání oddělků narazil na to, že pokud česno nastavím malé, tak mají včely tendenci zalétat pod zasíťované dno a ne do úlu. Nicméně to jsem si už vyřešil přidáním střešní latě jako maličkého letáku před vlastní úl a od té doby v pohodě. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Martin Nezbeda - 09.07.2013 02:25 PM Já se už i zaobýral myšlenkou, že bych nakoupil levněji, než od Nerada, ale nakonec jsem zjistil, že ty cenové rozdíly jsou vcelku velmi malé, na rozdíl od způsobu a kvality zpracování, takže i nadále budu dělat Laďovi Neradovi "kšeft". Na druhou stranu, nízká dna a stříšky pro oddělky spíchnu doma i ručním nářadím ze starého nábytku - překližky ze zad skříní, případně laťovka, kus starého linolea a pár hřebíků svůj účel taky splní. Rád bych si vyzkoušel vyrobit i "Warré stříšky" namísto kupovaných plechových. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - MajaSk - 12.12.2014 02:03 PM nevedela som to kde priložiť tak som to dala sem na FB som objavila Langstroth v krásnom prevedení http://ecobeebox.net/ proste ma to potešilo, treba kliknúť na úl a roztvorí sa dalšia roletka https://squareup.com/market/eco-hive-solutions-co nedá sa tu priložiť fotka škoda, cez opravu to ide - sranda RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - schützmeister - 12.12.2014 02:21 PM (12.12.2014 02:03 PM)MajaSk napsal(a): https://squareup.com/market/eco-hive-solutions-coHezký vyřezávání, douglaska, no, levný to asi nebude. Ty plechy jsou proti medvědům ? ![]() Jestli jo, tak je to dobrý nápad, pěkně zavést dráty a proud, medvěd to chytne a už svítí ![]() Ale nevím, co by na to říkala Debora - jestli to taky odráží to záření ? ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Debora - 12.12.2014 05:57 PM šlechtěnou ocel a med' povolím ![]() ![]() to je mini box, v principu rozměry jako japončík a cena je opravdu slušná $100 za kompletní úl. ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Aleš Molčík - 12.12.2014 06:47 PM Byly doby, kdy se úly zdobili běžně aspoň malováním. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Debora - 12.12.2014 07:48 PM musíš jít s dobou, skype nahradila psychometrie a pastelky počítačem řízená fréza ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - renttip - 12.12.2014 09:42 PM (12.12.2014 06:47 PM)Aleš Molčík napsal(a): Byly doby, kdy se úly zdobili běžně aspoň malováním.Nic nebrání tomu, abychom se k tomu vrátili ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Aleš Molčík - 13.12.2014 01:54 AM CNC je sice dobré na sériovou výrobu, ale to co je možné vyřezat ručně dlátem CNC nedovede. Vyřezávat jde do jakéhokoliv dřeva, jen to chce dobře naostřená dláta. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - renttip - 13.12.2014 11:15 AM .... A šikovné ruce ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Martin Nezbeda - 17.12.2014 12:58 PM (12.12.2014 05:57 PM)Debora napsal(a): šlechtěnou ocel a med' povolím ![]() "Martinovo linoleum" byla nouzová improvizace, když jsem potřeboval schovat před deštěm oddělek a neměl jsem volnou střechu. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - goro - 17.12.2014 08:34 PM (17.12.2014 12:58 PM)Martin Nezbeda napsal(a): "Martinovo linoleum" byla nouzová improvizace,...Martin a ty si už zabudol, že jednotka "dočasnosti" je 21 rokov... ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - MajaSk - 19.12.2014 07:44 PM pre Michala Sz pohľad z Plešiveckej planiny na Silickú planinu, kde sú raje pre pastvu včielkam RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - schützmeister - 19.12.2014 09:37 PM (19.12.2014 07:44 PM)MajaSk napsal(a): pohľad z Plešiveckej planiny na Silickú planinu, kde sú raje pre pastvu včielkamKrása ![]() Chápu správně, že to je ze severního, zarostlejšího cípu ? Nebo už nejsou ovce a zarostlo to celé ? RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - MajaSk - 20.12.2014 01:56 PM (19.12.2014 09:37 PM)schützmeister napsal(a):(19.12.2014 07:44 PM)MajaSk napsal(a): pohľad z Plešiveckej planiny na Silickú planinu, kde sú raje pre pastvu včielkamKrása asi nesprávne, nalietavané strednou časťou planiny, oproti Gombasecká jaskyňa. Skoro je to zarastené všetko - väčšinou záujmy poľovných revírov - ovce sa už nechovajú v tejto časti okresu. Ešte tak na našej dobšinskej doline pár kúskov, žiadne masívne spásanie. Niekedy boli salaše nad každou dedinou, dnes na trase Rožňava - Rejdová 32 km dolina, 2 salaše. Je to normálne? Na plešiveckej zostalo len pár lúk. Lepšia situácia je na Silickej planine, tam to tak masívne nezarastá. No aj tam sú záujmy poľovných revírov. Vidím to ako najväčší problém lesných lúk, samonáletom sa les rozširuje, a už nie sú páky na udržiavanie presných hraníc. Za posledných 25 rokov sa les posunul na TTP v niektorých prípadoch viac ako 50 m. Myslím, že to je plošne všade, kde prevláda v okrese výmera lesa nad výmerou poľn. pôdy. Týmto včielky prichádzajú o tú vzácnu rôznorodú pašu. A k tomu sila lobistických skupín.. RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Debora - 20.12.2014 03:26 PM to je úžasná krajina! ![]() ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - liptaka - 20.12.2014 04:18 PM No a ubytovanie a strava bude zadarmo ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Crha Karel - 20.12.2014 04:53 PM (20.12.2014 03:26 PM)Debora napsal(a): to je úžasná krajina!Sleduji tuto debatu s nostalgií, obě planiny jsou mi několikrát dobře známé z mého mládí, kdy mně ještě tělo neodmlouvalo. Za dva roky vojenské služby u pracovního útvaru v Brně jsem provandroval Slovensko křižom nekřižom. Je smutno právě ze současné absence ovčích salaší, které těmto místům dodávaly působivý kolorit a hlavně ovce udržovali po desítky let vyrovnanou skladbu místní flóry. A na příští rok mám naplánováno plácání sester na pooperačním ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - MajaSk - 20.12.2014 08:09 PM (20.12.2014 03:26 PM)Debora napsal(a): to je úžasná krajina! každá návšteva poteší, tak len naplánovať, budem sa tešiť RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Debora - 20.12.2014 11:43 PM (20.12.2014 04:53 PM)Crha Karel napsal(a): A na příští rok mám naplánováno plácání sester na pooperačním aha! ![]() ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - schützmeister - 21.12.2014 02:28 PM (20.12.2014 01:56 PM)MajaSk napsal(a): asi nesprávne, nalietavané strednou časťou planiny, oproti Gombasecká jaskyňa. Skoro je to zarastené všetko - väčšinou záujmy poľovných revírov - ovce sa už nechovajú v tejto časti okresu. Ešte tak na našej dobšinskej doline pár kúskov, žiadne masívne spásanie. Niekedy boli salaše nad každou dedinou, dnes na trase Rožňava - Rejdová 32 km dolina, 2 salaše. Je to normálne?Jestli je Rožňava vlevo, tak to chápu dobře, a nebo je to úplně opačně / což si myslím spíš - ze Silici na Plešiveckú /. No - s pastvou to je škoda. Určitě taky nikdy nezapomenu na obrovskou pastvinu nahoře nad Domicou, porostlou jalovci, jak ve vesternu. Už jsme se ukládali ke spánku pod jedinýma dvěma švestkama široko daleko, mimo těch jalovců, když slyšíme těžký dusot - vykouknu zpoza jalovců a fakt jak někde v Montaně - jen sklopený rohy stovky divokýho dobytka se ženou rovnou na nás. Tak rychle už nás pak nikdy nebylo pět na jedný švestce, jako tehdy. Báli jsme se víc jak vlků v Rumunsku / protože jsme nevěděli, že to jsou vlci /. A oni ty krávy jen spěchali po celodenním slunění k napajedlu ![]() ![]() RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - MajaSk - 22.12.2014 08:42 PM (21.12.2014 02:28 PM)schützmeister napsal(a):(20.12.2014 01:56 PM)MajaSk napsal(a): asi nesprávne, nalietavané strednou časťou planiny, oproti Gombasecká jaskyňa. Skoro je to zarastené všetko - väčšinou záujmy poľovných revírov - ovce sa už nechovajú v tejto časti okresu. Ešte tak na našej dobšinskej doline pár kúskov, žiadne masívne spásanie. Niekedy boli salaše nad každou dedinou, dnes na trase Rožňava - Rejdová 32 km dolina, 2 salaše. Je to normálne?Jestli je Rožňava vlevo, tak to chápu dobře, a nebo je to úplně opačně / což si myslím spíš - ze Silici na Plešiveckú /. áno Rožňava je vľavo to chápete dobre, ak plešivecká stránka na FB má foto zo silickej strany na Konyárt tak vám ju sem vlepnem. Podľa mňa sú to 2 perly Gemera, teda aspoň pre mňa mám tu video spolku pre rodnú obec Plešivec - ľudí si nevšímajte, ale pohľad na Plešiveckú je nádherný, i keď na tie pár lúky to už zaniklo. Tá najväčšia lúka už je zarastená a bola to jedna z najkrajších lúk na Slovensku vo výmere pár sto km2 krásne spomienky pri pozeraní |