![]() |
Jakou barvu odkazů - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Obecné informace (/forum-Obecne-informace) +--- Fórum: Nástěnka (/forum-Nastenka) +--- Téma: Jakou barvu odkazů (/tema-Jakou-barvu-odkazu) Všechny stránky |
Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 12:20 PM Jaká barva odkazů je pro vás lepší, čitelnější? Předešlá šedá byla vůči ostatnímu textu velmi špatně vidět a odkazy bylo možné lehce přehlédnout. V tomto textu vytvořím tři různě barevné odkazy, které budou ukazovat původní barvu odkazů, v další části textu oranžovou barvu odkazu a pak i druhou variantu zelený odkaz. Záměrně jsem umístil tyto odkazy do běžného textu, aby bylo srovnání v čitelnosti jednotlivých barev vůči okolnímu textu. O modré jsem uvažoval, ale obával jsem se toho, aby se ty barvy moc netloukly. Doplnil jsem ji tedy na Karlův dotaz. Svůj názor vyjádřete, prosím, volbou nahoře v anketě. Nepište ji jen do příspěvků. Podotýkám, že se nejedná jen o odkazy v textu, ale i v seznamu témat, seznamu fór a dole na hlavní stránce v seznamu posledních příspěvků. RE: Jakou barvu odkazů - Crha Karel - 04.06.2013 06:08 PM A šlo by výrazně modrou? RE: Jakou barvu odkazů - Martin Nezbeda - 04.06.2013 06:16 PM Karle, trochu estetiky... ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 06:17 PM Jasně, že by to šlo. Držel jsem se zde použité zelené a oranžové. O modré jsem uvažoval, ale obával jsem se toho, aby se ty barvy moc natloukly. (04.06.2013 06:16 PM)Martin Nezbeda napsal(a): Karle, trochu estetiky... Právě z toho důvodu jsem volil zelenou a oranžovou. RE: Jakou barvu odkazů - Crha Karel - 04.06.2013 06:42 PM Raději estetický barbar, než obtížná čitelnost. Ale nechám to na ostatních. Zvyknu si. RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 07:04 PM Doplnil jsem do ankety modrou, ale bude to vypadat divně. Pokud by někdo chtěl změnit svoji volbu, ať mi napíše soukromou zprávu. RE: Jakou barvu odkazů - Vacatko - 04.06.2013 10:36 PM A co kdyby se to na zkoušku vyvedlo v kombinaci barev a ukázku předvést na příkladním příspěvku??? Zelená s bílým textem je málo kontrasní, černá s bílým textem zase trhá očima ale je čitelná. K oranžové by seděl černý text stejně jako k zelené. Doplnil jsem ještě černou ale první obrázek mi nešel odstranit...:o(( Tak se omlouvám. Příkladně takhle by to mohlo vypadat..... RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 11:09 PM Tady jde o barvu textu na šedém podkladu, tak jak jsem to psal v prvním příspěvku. A podbarvovat všechny odkazy negativně nelze. RE: Jakou barvu odkazů - Vacatko - 05.06.2013 12:32 AM (04.06.2013 11:09 PM)Petr Mirovský napsal(a): Tady jde o barvu textu na šedém podkladu, tak jak jsem to psal v prvním příspěvku. A podbarvovat všechny odkazy negativně nelze. V tom případě je to jasné - aby bylo vidět že jde o text, který má ještě něco napovídat, pak se přikláním k oranžové, i když není moc výrazná. A co odkaz podtrhnout? aby byl ještě lépe zdůrazněný text odkazu? RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 05.06.2013 08:36 AM Podtržení je samozřejmě možné. Poprosím tedy o hlasování nahoře v anketě. RE: Jakou barvu odkazů - Debora - 05.06.2013 10:11 AM ahoj, nesouhlasím se zádnou z vybraných barev. Domnívám se, ze jakákoliv barva poburuje oci a prehlednost clánkú. Co mluví proti tomu nadále pouzívat cernou barvu na bílém, sedém, namodralém nebo jiném ocímmilovném podkladu? RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 05.06.2013 10:23 AM Jde jen o zvýraznění odkazů, aby nebyly v běžném textu lehce přehlédnutelné, třeba jako je to zde. Ostatní text samozřejmě zůstane černý. (04.06.2013 10:53 AM)Mlha napsal(a): Já se inspiroval zde, tedy nepoužil jsem kulatinu ale obyčejný dřevěný nenamořený trám, ke kterému jsem udělal stříšku. Kdyžtak časem přidám foto. Zmíněné stránky pana Dobrého jsou k dispozici zde, zajímavé informace naleznete i zde, pěkný článek vyšel i v posledním Moderním včelaři a populární článek pro veřejnost naleznete zde či zde. Ne všichni lidé mají ostříží zrak RE: Jakou barvu odkazů - Martin Nezbeda - 05.06.2013 05:50 PM Ještě by byla varianta zachovat šedou, ale text dát do kurzívy. Mě osobně přijde oranžová výrazná víc než dost. RE: Jakou barvu odkazů - Crha Karel - 06.06.2013 03:52 PM Myslím, že Debora to vystihla nejlépe. Na původní šedou jsem navykl a nečinila mi potíže. Zachování původního stavu v anketě chybělo, omezila se možnost volby. Ovšem zvyknout je dá na ledacos. Ovšem na něco jen jednou.... ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 14.06.2013 10:19 AM Výsledky hlasování: Jaká barva odkazů je pro vás lepší, čitelnější? 35.00% – 14 – Zelená 40.00% – 16 – Oranžová 25.00% – 10 – Modrá Podle výsledku této ankety jsem změnil barvu písma. Ale rovnou říkám, že tento stav nemusí být konečný. Záleží jen na nás všech, zda tato volba byla správná a bude vyhovovat většině. Je možné tu vyvolat další hlasování s jinými barevnými variantami. ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Milan Urík - 14.06.2013 04:28 PM Hlasování je hlasování, ale ta oranžová je až moc oranžová ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Debora - 14.06.2013 04:43 PM no, bez konopí to bije do ocí ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 14.06.2013 04:56 PM Nastavil jsem pro zkoušku dvě varianty oranžové původní pro nenavštívené odkazy a druhou méně křiklavou pro již navštívené odkazy. RE: Jakou barvu odkazů - Martin Nezbeda - 14.06.2013 07:05 PM Ta tmavší je o něco přívětivější ![]() Debora: nevím, jestli to s konopím nebude ještě horší ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 14.06.2013 07:44 PM Tak jsem všechny odkazy nastavil na tu tmavší oranžovou. RE: Jakou barvu odkazů - Debora - 21.06.2013 01:15 PM (17.06.2013 12:07 AM)Debora napsal(a): Ta oranžová barva mě dost mate, nechcete odhlasovat aspoň zelenou? Úprava příspěvkú P.S. Petře chtěla bych Tě poprosit, jestli by bylo možné odpovídat jako normální člen fóra, bez upravování článku? Děkuji. RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 21.06.2013 02:26 PM Jistě, normálně takto odpovídám. Jen jsem nechtěl být mimo téma. Příspěvek jsem neupravoval, jen tě poprosil, abys to napsala tam, kde se to řešilo. RE: Jakou barvu odkazů - Jaro Stoklasa - 27.06.2013 03:58 PM Tá farba strašne ťahá oči... Nehodí sa tu ani esteticky... |