Forum Šance pro včely

Úplná verze: Krásné foto
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Janko, skús dať k tým obrázkom aj popis - názov, určite by to pomhlo ostatným zorientovať sa vo fenológii.Inak fakkt pekné a vydarené!Cool
(28.09.2015 09:51 PM)Rasťo 71 napsal(a): [ -> ]Janko, skús dať k tým obrázkom aj popis - názov, určite by to pomhlo ostatným zorientovať sa vo fenológii.Inak fakkt pekné a vydarené!Cool

Ahoj pokusím se, pokud budou některý špatně pojmenovaný nebo nebudu vědět mohou někteří poopravit a doplnit ... Wink
Ahoj všichni, na dnešní procházce jsme našli nějaký druh "asi" včely. Je to včela není to včela? Nevím. Nevěděl by někdo?
Jenda
Áno. Včela samotárka. Presný druh neviem ,je ich veľa.
Včera mi na úli oddychoval takýto "macko" , poznáte?
S najväčšou pravdepodobnosťou niektorý z lišajov. Chcelo by to ešte fotku s roztiahnutými krídlami. Čeľaď Sphingidae – lišajovité.

Možno lišaj pávooký - Smerinthus ocellatus.
Mám jeden malý úlik na 6 rámikov CZ ktorý má bočné strany zasklené. Slúži ako prezentačný úľ pre zvedavcov. Dnes som prichytil matku ako kladie vajíčka.
Celý říjen nám lítaly vosy na balkon ve velkém množství, až kolem i 30 jedinců. Několikráte jsem kontroloval kde si matky hledají úkryt na zimu. Máme tam tůjky, vrbu, javory. Nenašel jsem nic. Předvčírem, poslední slunný den jsme si mezi nimi dali se ženou kafe, a ejhle co jsme zjistili. Ony měli u nás na balkoně snubní rejdiště (vzadu vidět Petrov). Jenom při tom nelítají jako včelky.
Foto z mobilu.
Neopovažuji se tvrdit, že mé rychlofotky jsou krásné, přesto si dovolím vložit sem pár fotek pustého včelína z krásného místa na Konicku.
Zajímavé..hlavně ta obrovská rámková míra !!
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's