25.03.2013, 08:32 PM
[/quote]
Na červíky jsem někde viděl i kuchařku, ...Jinak když na ně zacvičíš slepice ...
[/quote]
Myslím, že by toto mohlo být nosné téma, zvláště rozšíří-li se červnové vyřezávání plodu, coby významná součást snižování V.d.populace. A taky věřím, že se najde nějaké léčivé využití.
Nechat to vyčistit slepicemi je jistě ideální, ovšem ne každý je chová a ne každý bude ochoten se o takovýto zdroj hodnotné výživy s nimi dělit.
Takže by mne taková kuchařka zajímala, i když myslím, že nejhodnotnější to bude požít jako plástečkový med. Pprotože vyřezávání bude probíhat v jednom čase, uvažuji vyřezané plásty nejlépe zamrazit (zlikviduje se tím i V.d.) a odebírat z mrazničky k postupné spotřebě.
Další způsob je nechat přejít varem, ale tam si nejsem jist jak dopadne separace od vosku a nakolik se varem sníží hodnota pokrmu.
Takže otázek hodně. A jedna na závěr: kolik % proteinu obsahuje 100gr larev?
Na červíky jsem někde viděl i kuchařku, ...Jinak když na ně zacvičíš slepice ...
[/quote]
Myslím, že by toto mohlo být nosné téma, zvláště rozšíří-li se červnové vyřezávání plodu, coby významná součást snižování V.d.populace. A taky věřím, že se najde nějaké léčivé využití.
Nechat to vyčistit slepicemi je jistě ideální, ovšem ne každý je chová a ne každý bude ochoten se o takovýto zdroj hodnotné výživy s nimi dělit.
Takže by mne taková kuchařka zajímala, i když myslím, že nejhodnotnější to bude požít jako plástečkový med. Pprotože vyřezávání bude probíhat v jednom čase, uvažuji vyřezané plásty nejlépe zamrazit (zlikviduje se tím i V.d.) a odebírat z mrazničky k postupné spotřebě.
Další způsob je nechat přejít varem, ale tam si nejsem jist jak dopadne separace od vosku a nakolik se varem sníží hodnota pokrmu.
Takže otázek hodně. A jedna na závěr: kolik % proteinu obsahuje 100gr larev?