Forum Šance pro včely

Úplná verze: Věda a výzkum
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
To, že je oregano pro včely prospěšné, naprosto bez debaty. Máme ho na zahradě už čtyři roky a za tu dobu anektovalo pomalu celou zahradu. Včely ho fakt berou, to je radost napohled a medík nabyde pikantní chutě. Ale cementovat jeho šíření argumenty tím, že vyřeší problémy varroózy, je z mé zkušenosti fáma, která neslouží ani oreganu ani včelám. Velmi rychlé myšlení má signifikantně lepší účinky. Wink
1) přírodních prostředků(i bylin) proti varroa je opravdu hodně, jen je najít
2) je možné, že pokud má DEBORA ještě včely může to být mimo jiné i tím oregánem a jinými bylinami v její zahrádce a v okolí jinak souhlas, že varuje před přeceněním jednoho parametru
zatím v chaosu příčin a následků
Straka Dehtín ....... jaro již za pouhé 4 dny ..... Slunovrat 21.12.2016 11.45h Smile
2) pokud má Debora ještě včely, může to být mimo jiné i tím, že včely vidí, co se děje v mozku Debory. Wink

Představme si, že můžeme vidět to, co se odehrává v mozku někoho, komu opravdu oddaně důvěřujeme. Nyní si představme, že zcela jasně vidíme, jak se tato osoba upřímně strachuje o náš život. Za normálních okolností se nám zúží cévy, orgány signalizují, že se jim nedostává kyslíku a v následku se nám rozbuší srdce a plice začnou lapat po dechu. Takové vidění může být nejen pro organismus opravdu šokující.

Všichni dobře víme, že včely, ale i jiná zvířata, mají velmi jemný cit pro to, co se děje v našem mozku. Nyní si představme včelaře, který právě zhlédnul na plence povícero roztočů, že půjde mezi včely. Včela svým jemným citem velmi dobře vnímá, co se odehrává v jeho mozku. A právě kdy včelstvo potřebuje cítit ve včelaři svého přítele a důvěrníka, vnímá něco zcela neznámého a šokujícího. Jen to může včelstvo úplně zničit.
Jsou lidé, kteří mají při chovu včelstev šťastnou ruku a včelám se u nich daří. Jiný člověk se o ně bude starat stejně dobře, ale nic z toho nebude. To jsou ony myšlenky, které člověk má a které u jednoho člověka působí na všechno v okolí příznivě a u druhého nepříznivě. Inu, není nutné v tom hledat zázraky, člověk to prostě myslí.
https://www.newscientist.com/article/212...1487877440

Video v odkaze je o cmelacich,ale bylo by mi lito se o nej nepodelit.
zaujímavý pohľad na pestovanie GMO rastlín : http://www.biosferaklub.info/gmo-nebezpe...more-14388
no je to trochu divoké a manipulativní, jakkoliv nejsem zrovna velký fanda GMO v tom pojetí, v jakém se používají nejběžněji..

mj. jsem si zkusil ověřit tvrzení, že "roundup = agent orange" a není to pravda, jsou to zcela jiné látky
Zdravé včely sa potrebujú živiť medom
http://www.biosferaklub.info/zdrave-vcel...vit-medom/
Stran: 1 2 3
Referenční URL's