Forum Šance pro včely

Úplná verze: Vhodnost medu pro kojence
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Zajímal by mě váš názor na to, že světová zdravotnická organizace nedoporučuje med pro děti do jednoho roku. Údajně med může obsahovat bakterii způsobující botulismus, se kterou si nevyzrálé trávení kojenců neporadí. Ptalo se mě na to pár lidí, dle mne se to může dít jen když někdo stáčí med i z plodových plástů, ale nevím o jediném případu u nás. Navíc med je antibakterialní, celé mi to přijde podivné.
Svetová zdr. fed. sa opiera o údaje ktoré nepochádzajú z hodnotenia našich domácich medov! Svet je veľký , a hygiena práce s medom , je veľká otázka ! Ak propolis je schopný zabiť streptokoky a stafylokoky , vrátane zlatého, a med obsahuje nepatrné množstvo propolisu , je podľa mňa málo pravdepodobné že by med šíril botulizmus!
Veď lekári odporúčajú med pri rekonvalestenciách i po infekčných chorobách , práve pre ľahkú stráviteľnosť a vysoké antibakteriálne učinky!
Podľa mňa podaním medu , malému neublížiš! Veď poznáš zdroj a pôvod medu!!
Rasťo,
souhlasím s tebou, já med dávám klidně, jde mi o lidi, co se mně na to ptají, abych jim to rozumně vysvětlila Smile . To co píšeš zní i pro některé úzkostlivé matky přijatelně a logicky Big GrinHeart .
Něco okolo 1% se pohybuje prokázaná úmrtnost kojenců v důsledku bakteriálního onemocnění clostridium botulinum pocházejícího z medu. Jelikož kojenci nabudou stejné hodnoty žaludečních kyselin jako dospělí až koncem druhého roku, nedoporučuje intenzivní lékařství kojencům konzum medu. Antibakteriální aktivita medu nemá škodlivé účinky na bakterie botulinum!

Co by možná stálo za zmínku, z komunikačního hlediska genetiky je bakteriální kontaminace pravděpodobnější ve stádiu těhotenství, než po porodu. Více povážlivá je však kontaminace medu mikroplastem. Kdo se zřekne medu z neznámých zdrojů (import) a z monokultur, ale i medu od včel, která jsou donucena udržovat intenzivní kontakt s ropovými surovinami, vytváří pro svou budoucí generaci relativně zdravé životní prostředí. HeartHeart
Ideální je kojencům podávat med skrze mateřské mléko. Wink
a jak ho dostaneš do mléčných žláz?
Dnes pomalu nenajdeš v hračkářství hračku pro dítě mladší 3 let. Všude cedulky s varováním. Lidi jsou čím dál víc zblblí hygienou, ochranou všeho před vším, předpisy a schvalovacími procesy, razítkama znalců na kdejakou kravinu,...a žerou raději odpadky v konzervách než aby si otřeli jabko spadlý pod stromem o trenky a s chutí se do něho zakousli. Jak jsem vůbec mohl přežítSad
M.M.
(07.06.2016 02:55 PM)terez.c napsal(a): [ -> ]Rasťo,
souhlasím s tebou, já med dávám klidně, jde mi o lidi, co se mně na to ptají, abych jim to rozumně vysvětlila Smile . To co píšeš zní i pro některé úzkostlivé matky přijatelně a logicky Big GrinHeart .
Ja milujem logiku , lebo v jednoduchosti je krása!
Logika= vysvetlené po lopate tj lopatisticky.
PS: Mirek Matucha , nie si v tom sám ,sme dvaja + všetci starší ako 35 roční!
Med pro děti od 1/2 roku v pohodě, rozhodně bych ale dával med svůj nebo od známého včelaře, ne kupovaný. Ta historie s nedoporučením WHO je jiná, mluvil o tom Radek Hubač na přednáškách.
Milane, diky. Muzes aspon lehce naznacit tu historii, proc to WHO nedoporucuje?
Stran: 1 2
Referenční URL's