Forum Šance pro včely

Úplná verze: Včely v srdci stromů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
mezinárodní banda brtníků na facebooku: Zeidlerei/Tree Beekeeping
včelaření inspirovaný životem

[Obrázky: Beekeeping_in_the_Sappi_plantations_00.jpg][Obrázky: Beekeeping_in_the_Sappi_plantations_01.jpg][Obrázky: Beekeeping_in_the_Sappi_plantations_02.jpg]

plantáž Sappi v Jižní Africe

Vážení přátelé,

hledáme partu veselou, která by ráda oživila brtnictví v Čechách. Jelikož lidé myslí a Bůh řídí, našla jsem Ondrův článek : Jak se množí brtníci
Kdo vlastní rodový statek, les, nebo jinou vhodnou lokalitu, v které by se dal brtnický seminář konat, ozvěte se prosím. V tomto smyslu by jsme mohli včeličkám vytesat v korunách stromů pár pelíšků.

Brtě dávají včelám možnost stavět své hnízdo v naprosto přirozeném prostředí a umožňují tak vývoj včelstev v souladu se svými instinkty a vnitřní moudrostí. Přirozené prostředí v korunách stromů podporuje zdraví a psychickou pohodu včel.

[Obrázky: DSC_1438.jpg][Obrázky: DSC_1444.jpg]

Přeji prozářený brtnický rok 2016
Cher
v dubnu 2016 pořádala Mellifera e.V. Fischermühle seminář na téma brtnictví .
22.-24.07.2016 pořádá Mellifera e.V. (Fischermühle 7, 72348 Rosenfeld) konferenci s profesorem neurobiologie Thomas D. Seeley (Cornell University, USA). Předmětem jeho přednášek je:

- inteligence rojů
- volně žijící včelstva v lesích, jejich genetika a přírodní selekce
- varroatolerance u volně žijících včelstev

O brtnictví v Rusku bude referovat Dr. Michail Kosarev (ředitel baškirského národního parku Šulgan-Taš). Zajímavý článek o burzanské divoké včele v republice Baškortostán: Башкирская бортевая пчела терпит бедствие

Simultánní překlad do angličtiny, němčiny a francouzštiny.
program v němčině
program v angličtině
Není to sice ve stromě, jen v pírové krabici, která visela na stromě jako lapák asi 10 m nad zemí, ale ukazuje to pěkně bitvu o dutiny. Na dně krabice je silná vrstva jehličí a mechu, tu tam určitě nezavál vítr ani nenanosily včely Smile. Dovedu si představit ten děs v očích původního obyvatele, když mu do jeho pokojíčku vlétl roj včel Smile. V krabici jsem ho nenašel, stačil včas utéct!
- film Krystiana Matyska
Tady je první záznam z přednášky
o divokých včelách.

Frankfurt si troufá více divočiny!

Poslední sluneční paprsky se schylují k spánku a uzavírají kruh života svátkem Oíche Shamhna (Halloween).

Je to noc, která vytváří volný prostor mezi starým a novým světem. Stěny mezi fyzickým a duchovním světem jsou zvláště tenké nebo se rozpuští. V takovém prostoru je všechno možné. Proto myšlenka, vytvořit ve středu města zahradu Života a prostor Lásky, nemůže nikdy zemřít. Zapečetěno k dobrému.

Velmi nás těší, že máme možnost Frankfurtskou zahradu na této vzrušující cestě řadu let doprovázet a dále rozvíjet myšlenku Thostena Hergeta, etablovat včely do městského prostoru.

[Obrázky: Samain_Bienen_Baum_Gut.jpg]
[Obrázky: Franfurter_Garten_Luft.jpg]

Kolo roku je uzavřeno.
V tomto smyslu přejeme Vám všem Št'astný Nový rok plný zdravíčka a včeliček.
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's