Forum Šance pro včely

Úplná verze: Japonský úl
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(16.10.2013 02:52 PM)Debora napsal(a): [ -> ]apropos hever. Hledám šikulku, který by mi virobil hever na varécka. Pokud' se mezi náma nachází, prosím o nabídku.
Dekuji
Debora

o půlnoci 18.08. se přiřítil do Frankfurtu Kája a vytáhnul z kapsi záhadný balíček, který jsem neměla ani čas rozbalit, nebot' jsme se museli hnát na féru do Savony. Včera jsem ho na zahradě konečně vyloupla z papíru a vzápětí nasytil prostor dužnatý jásot.

Děkuji Bohům, že učiňili Karla k svému obrazu. Amen

[Obrázky: Zargenheber_01.jpg][Obrázky: Zargenheber_02.jpg]
Za jsou ti soudruzi z NSR o krok dál.

Já se dostal teprve do tohoto stádia.

[Obrázky: Hever.jpg]

Za pajdu na aukru a ještě mi to chlap donesl domů. Hledejte hever na Š105.
28.09.2014

Ty tam máš ale vedro, větrají Ti v záříBig Grin
šel jsem si dnes ve slunečném dni, inspirován Cher videem lehnout (jako na Chiappě Cool) před česno mého japonce - aktivita třetinová, pyl žádný nenosí
(29.09.2014 02:23 PM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]šel jsem si dnes ve slunečném dni, inspirován Cher videem lehnout (jako na Chiappě Cool) před česno mého japonce - aktivita třetinová, pyl žádný nenosí

Nejspíš už jsou napakovaný a čekají na jaroSmile
(29.09.2014 02:23 PM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]šel jsem si dnes ve slunečném dni, inspirován Cher videem lehnout (jako na Chiappě Cool) před česno mého japonce - aktivita třetinová, pyl žádný nenosí


Kájo, co to tam máš za sluníčko, odpoledne nosily na lesním stanovišti oranžový pyl, a frkot jak v máji (samozřejmě obrazně) akorát že vůbec nevím, z čeho ten oranž sbíraly v dohledu nic takového nevidno, ale jak píše Leoš nejspíš už se těší na jaro jako já, měj se krásně včeličkově, Tonda.
Tondo, "ty" mouchy pyl nenosí Big Grin
Další kontrola u mých "much" v japonci pomocí zvedáku na langstroth (a to mám dokonce vnitřní průměr 20x20 namísto 22cm), ukázala, že spodní buňky nejsou ještě plné zásob, takže jsem jim přidal shora med a jako zajímavost připojuji, že oddělek z havlínek zvyklý stavět pouze na rámcích vystavil vzorně stavbu kopírující předchozí zkušenost.
(08.10.2014 09:18 PM)MajaSk napsal(a): [ -> ]
(08.10.2014 09:02 PM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]...Já takto zvedám japonce na zvedáku šíře langstrotu.
vďaka vám pane,
... pouze Karel, prosím... chtěl jsem připojit potvrzující snímek, ale nejde mi vložit obrázek do příspěvku, pošlu jej mailem ...
Rád bych na jaře začal svá první včelstva v japonských úlech v Červeném Dvoře u Č. Krumlova (CHKO Blanský les pod Kletí), aktuálně načítám literaturu a okolní včelaře prosím o jarní roje. Nikde jsem zatím nenašel zda a jak lze léčit včely v japonském úlu - uvažoval jsem, zda by bylo použitelná houbička nasáklá v 65% ksy. octové položená na horní "platíčko" v úlu.
Obecně bych chtěl spíše neléčit a jít "Soft bond test" metodou, ale na začátek mi v zahraničních fórech doporučují spíše se naučit včelařit a rozlišovat chyby svoje od potíží včelstev a pak třeba teprve zkoušet neléčit.
A ještě - je nějaká dobrá ozkoušená metoda, jak přeléčit roj před usazením do úlu?
Díky.
Referenční URL's