Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medovina
28.01.2016, 06:06 PM
Příspěvek: #11
RE: Medovina
Zajímavá přednáška p. Lstibůrka na téma medovina, velice zajímavé info okolo výživy kvasinek.
http://www.ulozto.cz/xnswbmf/medovina-1-dil-nasa-wmv
http://www.ulozto.cz/xSgpjr4/medovina-2-dil-nasa-wmv
http://www.ulozto.cz/xnBANFb/medovina-3-dil-nasa-wmv

web p. Lstibůrka:
http://medovevino.cz/
Hlasování:
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
20.02.2016, 11:21 PM
Příspěvek: #12
RE: Medovina
Vdaka Shy
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
20.05.2016, 01:11 PM
Příspěvek: #13
RE: Medovina
Mám dotaz - všude se píše o vaření medného roztoku apd. Je metoda pro výrobu medoviny zcela zastudena - bez vaření? Díky ...
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
20.05.2016, 01:43 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.05.2016 03:41 PM od Debora.)
Příspěvek: #14
RE: Medovina
Jde obojí, nejrychlejší je smísit bílé víno s vymačkaným medem a kořením, a nechat týden uležet v chladném sklepě. Tak se bez vaření získá vysoce energetický nápoj obohacený smoluňkou, pylem a několika stovkami dalších látek obsažených ve vosku.
Medovinu je též možné dělat z vymačkaných medových plástů, které zůstanou při výrobě "tlačeného medu" (Presshonig) protlačením plástečkového medu přes cedník, nebo plátno. Medové plásty se vaří po dobu dvou hodin v kotlíku s vodou. Vařením med z plástů zkapalní. Nyní můžeš přidat dle chutě a nálady koření a/nebo rozinky. Po odstranění vosku se získaná kapalina uloží na tři týdny v chladném a temném sklepě. Po uplynutí této doby se téměř hotový nápoj znovu zavaří, případně se přidají kvasinky. Po dalších třech týdnech je nápoj hotový.

[Obrázky: DSC_2859.jpg][Obrázky: DSC_2864.jpg]
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
20.05.2016, 05:01 PM
Příspěvek: #15
RE: Medovina
Vařit určitě ne!
Vaření se používá k odstranění bílkovin, ale to jde udělat mnohem lépe po skončení kvašení např. pomocí bentonitu.
Vše o medovině je na webu přítele Lstibůrka.
Hlasování: Debora (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
25.05.2016, 02:37 PM
Příspěvek: #16
RE: Medovina
(20.05.2016 05:01 PM)Víťa napsal(a):  Vařit určitě ne!

Pokud z neznámých příčin uhyne včelstvo a má v pozůstalosti hodně medu, nemám chuť si ho dát na chleba, ani s ním kontaminovat ostatní úly - v příjemně teplé vodě vymačkám med i pyl z díla a pak dělám "vařenou" variantu. Ta příchuť pylu a vosku má své kouzlo....
Z čistého medu je přírodnější "studená" varianta.
MS
Hlasování: Víťa (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
25.05.2016, 05:15 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.05.2016 10:38 AM od Debora.)
Příspěvek: #17
RE: Medovina
a to já si ho z chutí na chleba dám, den počkám, než se antigeny dostanou do oběhu, plivnu do úlu a včelstvo je převakcinováno.
Hlasování: Kinik (+1), Víťa (+1), Martin Smutný (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)