Forum Šance pro včely

Úplná verze: UPOZORNĚNÍ
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Upozornění
Velká změna a to, že vyšetření na mor musí mít včely již při přesunu mezi katastry (obcemi).

Ministerstvo zemědělství
Státní veterinární správa
Č. j.: 72403/2014-MZE V Praze, dne 12. 11. 2014
18. Včely
ExM110 MOR VČELÍHO PLODU – VyLa (BV)
Bakteriologické vyšetření směsných vzorků měli (1 vzorek maximálně od 25 včelstev) minimálně 1x
ročně na stanovišti
a) před přemístěním včel nebo včelstev mimo území obce

Prochy
(09.12.2014 02:15 PM)PROCHY napsal(a): [ -> ]Velká změna a to, že vyšetření na mor musí mít včely již při přesunu mezi katastry (obcemi).
kachna, ne ?HuhBig GrinBig Grin
Nepíšou o povinnosti při přesunu v katastrech, ale pouze při přesunu mimo území obce.
(09.12.2014 07:31 PM)Ladislav Kohout napsal(a): [ -> ]Nepíšou o povinnosti při přesunu v katastrech, ale pouze při přesunu mimo území obce.
Každá obec má část intravilanu = vnitřní většinou zastavitelnou část i části trvalé plochy městské zeleně atd. + extravilanu = zemědělskou půdu , lesní půdu, ostatní plochy ale někdy i zastavitelné pozemky( stavební parcely ) , dle územního plánu obce. Pokud je třeba vědět jak to orgány státní správy ( MZ nebo SVS) myslely lze požádat o výklad jak § nebo odstavce části § příslušného zákona či vyhlášky. Přestaňte bádat a ptejte se = ( vznést požadavek na výklad znění zákona či vyhlášky ), máte na to právo .
Já na pozemku který není na území obce včelstva umístěná nemám, tak se ptát nepotřebuji.
No nevím Láďo, četl jsi to? Tam o pozemku není ani slovo.

a) před přemístěním včel nebo včelstev mimo území obce

http://eagri.cz/public/web/svs/portal/zd...-2015.html

A těch palců nahoru, snad abych také jeden přidal. Někdo si bude mastit kapsu za 450,- Kč za rozbor. Co dodat. Za to nařízení dávám palec dolu. Už nestačí přesun mezi kraji. Brzo to bude mezi ulicemi a snad se dočkáme, že až budu dělat přeleták, tak jim zaplatím za přemístění na stanovišti.
Ale jo, četl. Právě proto jsem si dovolil připomínku k tvému příspěvku kde zaměňuješ slovní spojení území obce slovem katastry a obec dal do závorky. Tak nějak funguje informační šum.

Jestli tam je slovo o pozemku nevím, nečetl jsem to celé, je to dlouhé. Já odpovídal Jindřichovi.
Řešíte něco co tu už několik let bylo. Situaci s rozšiřováním moru to nevyřeší a stabilních včelařů se to stejně netýká.
Myslím, že takovéto zpřísnění je důsledek průseru na Zlínsku. Přesuny jsou nejslabším místem v tom problému. Stát volí to, co je pro něj nejjednodušší. Zakáže vše aby byl z obliga a včelařům nakonec dojde, že si musí pomoci sami. Proto k těm snahám o změny zákonů, vyhlášek a pod. moc nefandím. V konečné fázi jde zase jen o ty peníze. Např. v té tahanici o zrušení odběru měli není nic jiného, než že někdo slíbil někomu, že když to prosadí, tak ty 2 meloun,y co si nechává veterina dostane on nebo si to alespoň někdo myslí. Nejde o obor,ale chechtáky (chaň bůh, že bych zimní měl obhajoval, ale VMS má stejnou chybovost, tak se o tom seriozně pobavme atd........). Proto neustále omílám, dostaňme myšlenky do praxe a ta změní jisto jistě legislativu, protože jen praktické výsledky jsou skutečně relevantní pro jejich změnu. LD
Stran: 1 2 3
Referenční URL's